Ridturer på vintern

Ridning på preparerade spår är bäst på vintern. Foto: Fjällhästen

Ett Naturens Bästa-certifierat arrangemang

Vintertid när snön ligger djup och isarna är tjocka rider vi längst preparerade spår och leder i Ammarnäsområdet. En härlig vinterupplevelse där Fjällhästen erbjuder flera olika turer.

Turer vintern 2017/2018

Halvdagsturerna avgår 2/12-29/4 och heldagsturerna från och med den 10/2 och så länge spåren är bra. Övriga tider efter överenskommelse och väderförhållande.

Heldagstur Örnbo

Vi följer Tjulån genom Ammarnäs och vidare ut över sjön Gautsträsk till den nyuppbyggda kvarnen vid Bissanbäcken. Därefter rider vi upp genom skogen till fjällägenheten Örnbo, som ligger på en avsats i branterna ovanför Gautsträsk. Med en vid utsikt över landskapet intar vi lunchen med bland annat det traditionella samiska brödet gakku och gurpi (renkorv) som grillas mot elden. När vi lämnat Örnbo följer vi sjökanten till Norra Ammarnäs och rider ut på Vindelälven. Vi provar på tölt och kanske en galopp om underlaget är bra.

Pris

1 300 kronor per person. Islandshäst, guide, varm dryck, gurpi (renkorv) och gakku (smörgås) ingår.

Tretimmars älvritt

Vi rider längst Tjulån genom Ammarnäs och vidare ut över sjön Gautsträsk till vår rastplats vid Bissanbäcken. Där smakar gakku och varm dryck gott. Därefter följer vi sjökanten till norra Ammarnäs och vidare ut på Vindelälven. Vi provar på tölt och galopp om spåren är fasta.

Pris

600 kronor per person. Islandshäst, guide, varm dryck och gakku (smörgås) ingår.

Två timmar längs Tjulån

Följ med Fjällhästen på en tur längs Tjulån och de preparerade spåren runt Ammarnäs. Vi provar på islandshästens olika gångarter under rittens gång.

Pris

450 kronor per person. Islandshäst, guide, varm dryck och kaka ingår i paketet.

Fjällägenheten Örnbo i vinterskrud. Foto:Fjällhästen