Ridfisketur Tjaskal

En vacker öring har tagit en torrfluga.Foto: Ulf Johansson

Inledning

Följ med Fjällhästen på en kombinerad rid- och fisketur in i Vindelfjällens Naturreservat. Under två dagar fiskar vi i fjälltjärnar efter röding och öring. De stadiga islandshästarna är vana att gå i obanad fjällterräng och ger utan tvekan en ny dimension till ditt fiske.

Tur 2018

17-19/6

En sen sommarkväll vid Fjällhästens viste i Tjaskal.Foto: Calle Bredberg

Program

Dag 1

Ankomst till Ammarnäs på eftermiddagen och samling på Fjällhästens vandrarhem för presentation av guide och program. Genomgång av utrustning och packning av den personliga utrustningen i packrullar, som ni naturligtvis får låna av Fjällhästen under turen. Middag på egen hand eller besök någon av byns restauranger. Övernattning på Fjällhästens vandrarhem.

Dag 2

Frukost på vandrarhemmet och därefter avfärd till islandshästarna. Hästarna görs i ordning och färden mot Fjällhästens viste i Tjaskal startar där vi är framme efter ungefär åtta kilometers ritt. När vi installerat oss i vistet äter vi lunch innan fisket börjar. Både flugspö och spinnspö går bra att använda. I Tjaskals tjärnsystem nappar både röding och öring. Fisket fortsätter under eftermiddagen med avbrott för middag.

Dag 3

Efter en god natts sömn äter vi en stadig frukost och fortsätter sedan med fisket under förmiddagen. De som vill rida en tur istället för att fiska följer med hästguiden på en kortare fjälltur upp på fjället Gieråive ovanför Tjaskal. Gakku, det traditionella samiska brödet, smakar bra tillsammans med gurpi, renkorv som grillas mot elden och en kopp kaffe innan utrustning och hästar görs i ordning för ritten tillbaka till Ammarnäs. Vi är nere i Ammarnäs vid fyratiden igen där både dusch och bastu väntar på Fjällhästens vandrarhem.

Gäster, som vill stanna kvar i Ammarnäs efter rid- och fisketurens slut, kan boka boende hos oss på Fjällhästen.

Pris

3 500 kronor per person och då ingår islandshäst, hästguide, fiskekort  samt mat och logi.

Deltagarinfo

För ridningen ska du ha grundridvana ej nybörjare, du bör ha fyllt 12 år för att delta, att ha god kondition är det som krävs för att klara av ridningen. Hästarna bär inte ryttare över 90 kg så det är också maxvikten för att kunna vara med på våra ridfisketurer. När det gäller fisket kan du vara både nybörjare eller mer erfaren fiskare.

Minst fyra personer måste vara bokade för att turen skall avgå och det får maximalt vara sex personer i en grupp.

Lite fiske på kvällen innan det är dags att gå till sängs, Tjaskal.Foto: Calle Bredberg