Fjällvinterdagar med halvdagsaktiviteter

Inledning

Mitt i Vindelfjällen, Europas största naturreservat, ligger fjällbyn Ammarnäs. Ta del av vår vinter här uppe bland de lappländska fjällen med några dagars vistelse i Ammarnäs. Dagarna kommer innehålla både ridning på islandshästar längst spår och leder i Ammarnäsområdet och pimpelfiske efter röding i en sjö vackert belägen bland vindpinade fjällbjörkar i vårt närområde.

Turer vintern 2018

Denna tur är för närvarande vilande och har ej planerade avgångar.

Program

Torsdag

Ankomst till Ammarnäs och Ammarnäs Wärdshus på eftermiddagen. Det är här på Wärdshuset som vi kommer att bo och äta mat under dagarna i Ammarnäs. Presentation av guider och program samt tips om olika besöksmål i närområdet. Middag och en god natts sömn gör oss redo för ett par vinterdagar i Ammarnäs.

Fredag

Frukost på Wärdshuset och sedan rider vi ut vid niotiden. En tretimmarstur längs preparerade spår och leder i Ammarnäsområdet på Fjällhästens islandshästar står på programmet. Vi rider längs Tjulån och vidare ut över Vindelälven till vår rastplats vid Bissanbäckens utlopp. Under dagen kommer vi att pröva på islandshästens olika gångarter. Denna ridtur är främst en naturupplevelse och passar gäster med viss ridvana. Barn som deltar bör ha fyllt tolv år och vara ridvana. Efter ridturen äter vi lunch på Wärdshuset och har sedan egen tid att spendera fram till middagen. Kanske en tur i slalombacken eller lite längdskidåkning i något av de preparerade spåren runt Ammarnäs.

Lördag

Efter frukost är det dags för pimpelfiske efter röding med Ammarnäs Fiskecentrum som värd. Vi åker skoterskjuts upp till sjön Näsbergstjärn, vackert belägen 688 meter över havet i fjällbjörksregionen ungefär fyra kilometer norr om Ammarnäs. Fiskeguiden börjar med att borra pimpelhål och om ljusförhållandena är bra blir det ett spännande kikmete efter rödingarna. Guiden lär ut sina bästa fiskeknep och håller kaffepannan varm. Lunch på Wärdshuset efter fisket och egen tid resten av dagen.

Söndag

Om du inte redan har gjort ett besök på Ammarnäs Naturum kan du passa på att göra det efter frukosten på Wärdshuset. Här får du och ditt sällskap värdefull information om Vindelfjällens Naturreservat med dess fauna och flora. Ett besök hos den välkända sameslöjdarinnan Margareta Grahn hör till ett måste när du är i Ammarnäs. Hon arbetar i material som tenn, rot och kläde och hennes alster finns att beskåda runt om i världen på diverse olika muséer. Här har du chansen att köpa sameslöjd i världsklass när du ändå är på plats i Ammarnäs.

Lunch på Ammarnäs Wärdshus och hemfärd när man själv önskar under eftermiddagen.

Pris

x xxx kr per person. I priset ingår mat och logi inklusive sänglinne, 3-timmarstur på islandshäst med guide samt en 3-timmarstur pimpelfiske med skoterskjuts och guide.

Priser på liftkort →

Deltagarinformation

Minst fyra personer måste vara bokade för att turerna skall avgå.