Fjällvinterdagar med heldagsaktiviteter

På vintern visar sig Vindelfjällen i en helt annan skrud.

Inledning

Att rida på vintern över frusna vattendrag med hästarnas rök ur näsborrarna och knarret från hovarna i öronen är äkta glädje och frihetskänsla. Hos oss på Fjällhästen kan du få uppleva dessa känslor, på riktigt, på plats i Ammarnäs och Lappland.

Turer vintern 2018

Denna tur är vilande och vi har ej några planerade avgångar.

Program

Torsdag

Ankomst till Ammarnäs och Ammarnäs Wärdshus under eftermiddagen. Det är här på Wärdshuset som vi kommer att bo och äta mat under dagarna i Ammarnäs. Presentation av guider och program samt tips om olika besöksmål som sameslöjd och naturum i närområdet. Efter presentationen äter vi en god middag på Wärdshuset innan vi knyter oss för natten.

Fredag

Frukost på Wärdshuset. Mellan klockan 9-15 rider vi ut tillsammans med Fjällhästen och deras islandshästar på en dagstur till fjällägenheten Örnbo. Vi rider på preparerade spår och leder längst Tjulån och vidare ut över Vindelälven. Efter ett par timmars ridning når vi Örnbo, vackert belägen i branterna ovanför sjön Gautsträsk. Med en magnisfik utsikt över landskapet intar vi vårt medhavda lunchpaket. När magen fått sitt sadlar vi åter på våra hästar och rider hem mot Ammarnäs. Under dagen har vi provat på tölt och kanske en galopp för de som vill. Denna ridtur är främst en naturupplevelse och passar de som har riderfarenhet. Barn som deltar bör ha fyllt 12 år och vara ridvana. Middag serveras på Wärdshuset.

Lördag

Efter frukost är det dags för pimpelfiske efter röding med Ammarnäs Fiskecentrum som värd. Vi åker skoterskjuts upp till sjön Näsbergstjärn, vackert belägen 688 meter över havet i fjällbjörksregionen ungefär fyra kilometer norr om Ammarnäs. Fiskeguiden, väl förtrogen med sjön, börjar med att borra pimpelhål. Om ljusförhållandena är bra är det spännande att kikmeta. Du ser då fiskarna röra sig runt kroken och det gäller att i exakt rätt ögonblick få fast fisken. Guiden lär ut sina bästa knep och ser till att kaffepannan över den öppna elden är varm. Utelunch under dagen och middag på Wärdshuset med det prisbelönta köket.

Söndag

Efter frukosten kan ni passa på att göra ett besök på Ammarnäs Naturum. Här får ni information om hela Vindelfjällens naturreservat med dess fauna och olika naturtyper. Ett besök hos den välkända sameslöjdarinnan Margareta Grahn hör till ett måste. Margareta erbjuder genuin samelöjd i tenn, rot och kläde. Hennes alster finns att beskåda runt om i världen på museer och utställningar. Passa på att handla sameslöjd i världsklass när du är på plats i Ammarnäs. Vår fina slalombacke finns naturligtvis för de som vill ägna dagen åt skidåkning. Liftkort ingår dock inte i paketet.

Priser på liftkort →

Lunch på Ammarnäs Wärdshus och sedan avfärd hemåt på valfri tid senare under dagen.

Pris

x xxx kronor per person. I priset ingår mat och logi inklusive sänglinne, en heldagstur på islandshäst med guide samt en heldagstur pimpelfiske med skoterskjuts och guide.

Deltagarinformation

Minst fyra personer måste vara bokade för att turerna skall avgå.

Pimpelfångad röding är en riktig delikatess.